Stories / Verhalen

Australian Kelpie in Holland

Bashyr, Indra & Numme (lying down)
Bashyr at wprk with sheep.
Bashyr, Indra & Numme.

Keeping You Busy Dinky- Di-Dutch

 

 

Februari 2010

 

Hallo, ik ben Indra!

 

Indra bij Joyce en Klaas

In 2007 ben ik samen met mijn 10 (!) nestgenoten bij Cees en Bianca van der Post geboren. Daar heb ik de naam "Keeping You Busy Dinky-Di-Dutch" gekregen. Zo'n naam moet je natuurlijk wel waar maken en dat doe ik dan ook! ;-) Inmiddels ben ik een vrolijke en levenslustige Kelpie dame van bijna 3 jaar oud.

Net voor de kerst (2009) ben ik bij mijn baasjes Daphne en Erik komen wonen, zij noemen mij daarom ook wel hun ‘Kerstcadeautje’. Met hun Kelpies Numme en Bashyr ben ik heel snel hele dikke vrienden geworden. We kunnen prima met elkaar overweg en we hebben al onze eigen routines opgebouwd.

Numme vind het erg leuk om dingen aan mij te delegeren, ik vind het erg leuk om dingen voor haar te mogen doen. Een voorbeeld hiervan is dat Numme mij verteld dat er geblaft moet worden: ik kan echt heeeeeel erg goed en heel hard blaffen! ;-) Dus ik blaf dan de longen uit mijn lijfje als zij zegt dat dat moet gebeuren! Helaas worden de baasjes dan boos en zeggen dat ik stil moet zijn… en Numme zit dan met een trots hoofd te vertellen dat zij al wel stil was. Het zelfde gebeurd als we met de auto bij het bos aan komen en ik hele mooie liedjes ga ‘zingen’. Een beetje jammer! ;-) Gelukkig ben ik een slimme meid, dus nadat ik me een paar keer heb laten strikken voor deze acties kies ik er nu voor om braaf stil te blijven. Blije baasjes zijn voor mij toch net wat belangrijker! :-)

Mijn baasjes vinden mij een super slimme meid. Ik vind het erg leuk om nieuwe dingen te leren en ik pik dat ook heel snel op. Dat is erg handig, want ik moet zooooo veel nieuwe dingen leren hier! Ze hebben zo veel ander regels en hier in ‘de grote stad’ zijn zo veel indrukken om te verwerken. Het is bijvoorbeeld al onmogelijk gebleken om alle mensen die we tegen komen te begroeten, zelfs voor mij zijn dat er te veel!

Van alle Kelpies hier in huis kan ik het aller snelste rennen. Het liefste doe ik alles met vliegende vaart. Doordat ik een vliegensvlugge meid ben, is het vrouwtje behendigheid met mij gaan trainen. We moeten nog een beetje op elkaar ingespeeld raken, maar we hebben samen enorm veel lol!

Vrouwtje hoorde ik ook al over andere dingen praten die ze samen met mij wil gaan doen. Het zegt mij nog niet zo veel, maar ik hoorde woorden noemen als “speuren, t-touch en obedience”. Volgens mij gaan wij het druk krijgen! :-)

Buiten Numme en Bashyr heb ik ook al andere vriendjes gemaakt. Er zijn best veel honden vriendjes van Numme en Bashyr, zij worden door hen dol enthousiast worden begroet. Als Numme en Bashyr vinden dat het vriendjes zijn, dan moeten het wel aardige honden zijn. Dus hen begroet ik al even enthousiast, ook al ken ik ze eigenlijk nog niet.

 

Soms vind ik wel dat Numme en Bashyr hele vreemde honden uitkiezen om vriendjes mee te zijn. Dit weekend heb ik twee ‘Krulstaarten’ leren kennen, vrouw noemt ze iets als ‘Bas-is-vies’, ofzo? Nou, als je ze al ‘Bas-is-vies’ noemt, dan kan het toch nooit veel goeds zijn?!? Ze zegt dat je het zo schrijft: Basenji’s. Eigenlijk vind ik ze erg eng en raar, maar omdat Numme en Bashyr grote fans van de Krulstaarten zijn heb ik ze ook maar het voordeel van de twijfel gegeven. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb, want zeker de jongste Krulstaart (Nima van 13 weken oud) bleek een geweldige speelkameraad! Ik ben zo’n grote fan van haar geworden, dat ik Bashyr verboden heb om zelfs maar streng naar haar te kijken! Je moet heel erg dapper zijn om Bashyr iets te verbieden… want "dat heeft ‘ie liever niet"!

Copywrite D.N. Geerlings © All rights reserved.